De leerling is leidend

  • Space


Nansenstraat 40
2806 HM Gouda
Tel: 088 9962450

www.altrahorizononderwijs.nl

  • vmbo-tl
  • havo
  • vwo

Kesper College

Het Kesper College verzorgt speciaal onderwijs aan ongeveer 200 leerlingen met internaliserende problematiek. Wij bieden vmbo-tl, havo en vwo aan. Leerlingen kunnen een volwaardig diploma halen via de route van het staatsexamen.

Op het Kesper College kijken we anders naar het onderwijsproces. De leerling is bij ons leidend in zijn/haar eigen onderwijsproces en ontwikkeling. We zijn een Leader in me-school. Dat wil zeggen dat we werken volgens de zeven gewoonten van Covey. De school heeft een kernafdeling en een afdeling met zorgarrangementen. Op de kernschool volgen de leerlingen de lessen bij de vakdocenten in een 45 minuten rooster en wisselen daarbij van klas. De leerlingen hebben dagelijks een mentormoment aan het begin en einde van de dag waarin zaken als eigen doelen, huiswerk en individuele gesprekken aan de orde kunnen komen.

Meer weten? Ga naar www.altrahorizononderwijs.nl/horizon-scholen/kesper-college

 

Door het vakkenaanbod is de school zo ingericht dat leerlingen een volwaardig diploma kunnen halen via de route van het staatsexamen.

Agenda

Open avond

Woensdag 3 november 2021, 17.00 - 20.00 uur

Open avond groep 8 leerlingen

Scholenmarkt Horizon

Woensdag 24 november 2021, tijdstip nog niet bekend

Scholenmarkt Horizon

Open middag

Woensdag 19 januari 2022, 15.00 - 17.00 uur

Open middag nieuwe leerlingen

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.