Durf jij extra uitdagingen aan

  • Space


Jan van Renesseplein 1
2805 GT Gouda
tel 0182-599517

www.coornhert-gymnasium.nl

  • Gymnasium

Coornhert Gymnasium

Heb jij een vwo-advies en durf jij extra uitdagingen aan? Dan is het Coornhert Gymnasium de juiste school voor jou! Het Coornhert is een zelfstandig gymnasium, een kleine school van ruim 700 leerlingen, waar je steeds zelfstandiger leert. We laten jou je talenten ontdekken en dagen je uit. Door het kleinschalige karakter is er een prettige, veilige sfeer waarin iedereen gezien wordt en docenten en leerlingen samen de school maken.

Op het gymnasium leer je naast de gebruikelijke vakken twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen en vertalen. Door met deze talen bezig te zijn, ontdek je veel over je eigen taal en cultuur en leer je andere talen vaak makkelijker. Bovendien leer je bij klassieke talen heel systematisch nadenken en werken: dat is bij alle andere vakken – en in je dagelijks leven – ook erg handig. Vanaf klas 3 specialiseer je je in Grieks en/of Latijn. In die taal/talen doe je uiteindelijk examen.

Meer weten? Ga naar www.coornhert-gymnasium.nl/

Een zeer bijzondere uitdaging: de klassieke talen Latijn en Grieks

Agenda

Informatieavond

Maandag 15 november 2021, 20.00 - 21.30 uur

Informatieavond voor ouders (van leerlingen groep 8)

Open dag

Zaterdag 15 januari 2022, 09.30 - 13.00 uur

Open dag voor ouders en leerlingen

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.